Bästa tipsen när du ska renovera taket

Oavsett om du ska byta taket helt och hållet eller om du ska renovera det är det viktigt att du planerar ditt arbete. Att byta tak är ingen enkel uppgift och därför väljer många att ta hjälp av professionella takläggare – taktvätt stockholm. Fördelen med att anlita är att du slipper oroa dig för misstag och att saker och ting kan gå fel. Nackdelen är att det kostar en hel del, även om du använder dig av ROT-avdraget.

Trots att en takrenovering eller ett takbyte är en ganska stor och kostsam process så är det också en investering som kommer att synas ordentligt. Därför är det viktigt att det blir rätt redan från start. Här nedan har vi samlat de bästa tipsen för din takrenovering eller ditt kompletta takbyte.

4 tips för takrenoveringen
Dra inte ut på takbytet för länge
Så länge ditt tak håller tätt och inte har några skador eller skavanker behöver du sällan byta ut det. Däremot kan du behöva underhålla taket och ge det lite extra kärlek och omsorg. Har det däremot gått så långt att taket har börjat läcka är ett takbyte på sin plats. Vi rekommenderar att du går igenom ditt tak vid 2-3 tillfällen per år. På så sätt har du möjlighet att upptäcka eventuella brister i tid.

Välj ett tak som passar ditt hus
Många tittar bara på takmaterialets egenskaper när det är dags att välja tak, men utöver underhåll finns det många andra aspekter att ha i åtanke. Om du inte vill använda dig av samma takbeläggning som taket har idag behöver du säkerställa att det nya materialet är lämpligt för bostaden. Om materialet är för tungt eller på annat sätt inte lämpar sig, finns det risk för problem. Tak som har låg lutning är oftast bra för bland annat plåt, papp och betongpannor.

Anlita takläggare
Oavsett om du vill göra det mesta av jobbet själv eller om du vill anlita totalentreprenad för takläggning i vallentuna är det viktigt att hitta en bra och pålitlig takläggare som du kan använda dig av för s

Lägga om taket

må och stora arbeten. Det gör du lättast genom att först jämföra marknaden och ta in offerter. Här rekommenderar vi att du tar in minst tre stycken offerter, så att du har något att jämföra med. Titta på vad som ingår och vad du kommer behöva betala extra för.

Ha koll på undertaket
Ska du göra ett komplett takbyte är det inte bara det yttre taket som du ska ha koll på, utan du behöver även säkerställa ett bra underarbete för ett gott slutresultat. Ska du byta tak behöver du i stort sett alltid byta bärläkt, ströläkt och takpapp också. Undertaket kan även behövas läggas om helt och hållet, något som kräver både material och tid.